Mätning och kvalitetsbedömning av rundved

Automatisera er travmätning, TimSpect utför mätningar
dygnet runt och i alla väderlekar.
Vi har möjlighet att mäta travad volym, diametrar
och med hjälp av AI/Maskininlärning ta fram Bruttovolym.

Noggranna och tillförlitliga mätningar, helt automatiserat.

TimSpect automatiserar mätning och kvalitetskontroll av virke och flis lastade på lastbilar. Vår teknik bygger på årtionden av utvecklingsarbete tillsammans med SAAB.

 

Idag använder merparten av Sveriges massabruk och sågverk vårt system dygnet runt i alla väderlekar. Timspect är ett komplett system som innehåller all teknik för att ersätta det som kräver utbildad personal idag.

Vårt huvudsakliga uppdrag är att automatisera och digitalisera hela mät- och inspektionsprocessen, vi arbetar kontinuerligt med att hitta nya områden som kan automatiseras, vi pratar gärna mer om just era behov.

Varför TimSpect?

Tillförlitlighet

Flexibilitet är ett nyckelord för dagens sågverk och massabruk. Genom att acceptera leveranser dygnet runt kan våra kunder säkerställa deras virkesleveranser. TimSpect är utrustat för att möjliggöra mätningar dags som natt oavsett om det regnar, snöar eller är strålande solsken. 

Helt utan personal

TimSpect hjälper dig att reducera personalkostnader samtidigt som fel orsakade av mänskliga faktorn kan elimineras. Systemet är helt automatiserat. 

Framtidssäker teknologi

All logik i systemet utgörs av mjukvara. Tack vare detta kan ny funktionalitet enkelt läggas till utan dyra och tidsödande förändringar i hårdvara. För dig som kund innebär detta att TimSpect enkelt anpassas för alla dina framtida behov och kundspecifika krav. Vi använder bara standardhårdvara för att säkerställa en enkelt och kostnadseffektivt underhåll. 

Hög kapacitet

Ingen gillar långa väntetider. Tack vare TimSpect kan mättiden reduceras till ett minimum. Upp till 30 bilar per timme är inga problem. 

Hur funkar det?

Våra kameror registrerar lastbilen när den passerar genom portalen. Programvaran identifierar sedan lasten på lastbilen via en uppsättning av unika algoritmer. En 3D-modell i form av ett punktmoln genereras och samtidigt fångas 2D-bilder för vidare bildbehandling. De fångade uppgifterna används av vår programvara för att beräkna volym, dimensioner, diametrar, defekter etc.

Allt bearbetas på mindre än 30 sekunder.

All data utbyts till externa system via vårt REST API.

Volume calculation with all cameras
Spela video

Funktionalitet för hela virkesleveransen

Travad volym

Diameterfördelning

Vedvolym

Manuell kvalitetsgranskning

Stocklängd

Automatisk granskning av kvalitet

Några av våra kunder

“BillerudKorsnäs arbetar aktivt med leverantörer i teknikens framkant i vår ambition att bedriva och utveckla en hållbar virkesförsörjning. Vi valde CIND för deras lösning med en unik stereokamerateknik.  Dels för den kompakta lösningen av kamerautrustningen men även för de innovativa utvecklingsmöjligheter som automatisk volymberäkning av bilens massavedstravar innebär,”

Stig Jonsson, Senior Specialist Wood Logistics på BillerudKorsnäs

Vill du veta mer? Kontakta oss för en offert idag!

Tack! Vi kontaktar dig så snart som möjligt!