Cind effektiviserar Stora Ensos virkesmätning

Cind har fått förtroendet att hjälpa Stora Enso med mätning av massaved vid sex av Stora Ensos anläggningar i Sverige.

Nymölla anläggning

– Vi är enormt stolta att Stora Enso nu väljer Cind som partner för framtidens virkesmätning. Det här är ytterligare ett kvitto på att Cinds innovativa lösningar går hand i hand med skogsindustrins strävan att hela tiden effektivisera sin verksamhet, säger Marcus Schelin, VD på Cind.

Cinds system effektiviserar drastiskt volyms- och vederlagsmätningen inom skogsindustrin. Det nya ramavtalet med Stora Enso sträcker sig över 5 år och installation av anläggningar kommer att slutföras under 2017. Inledningsvis rör det sig om sex system som skall levereras till Stora Ensos bruk över hela Sverige.

Om Cind

Cind AB är ett teknikföretag som utvecklar och levererar system för volymmätning baserade på Saabs världsledande, patentsökta stereokamerateknik. På kort tid har Cind etablerarat sig som den ledande aktören inom system för virkesmätning till Skogsindustrin. Företaget ägs av Saab Ventures, Almi Invest och ett antal privata investerare från skogs- och logistikbranschen samt av Cinds operativa ledning. Cind AB har huvudkontor i Jönköping

Smurfit Kappa

Smurfit Kappa är ett av Sveriges ledande företag inom pappersbaserade förpackningar. Och en av de världsledande tillverkarna med ca 45 000 anställda i 34 länder och med en omsättning på 8,2 miljarder Euro 2016. Vi gör säljande och innovativa pappersbaserade förpackningar och produkter som förstärker kundernas varumärken.

För mer information kontakta:

Marcus Schelin, VD Cind, tel: +46 72 242 23 44, email: marcus.schelin@cind.se, www.cind.se

Recent Posts

Follow Us