Mätning och inspektion av 
flis och skogsbränsle 

ChipSpect mäter automatiskt volym av material lastat i alla typer av containers och flisburar. 24 timmar per dag, 7 dagar i veckan 365 dagar per år.  

Varför ChipSpect?

Tillförlitlighet

Flexibilitet är ett nyckelord för dagens sågverk och massabruk. Genom att acceptera leveranser dygnet runt kan våra kunder säkerställa deras virkesleveranser. ChipSpect är utrustat för att möjliggöra mätningar dags som natt oavsett om det regnar, snöar eller är strålande solsken. 

Helt utan personal

Chipspect hjälper dig att reducera personalkostnader samtidigt som fel orsakade av mänskliga faktorn kan elimineras. Systemet är helt automatiserat. 

Framtidssäker teknologi

All logik i systemet utgörs av mjukvara. Tack vare detta kan ny funktionalitet enkelt läggas till utan dyra och tidsödande förändringar i hårdvara. För dig som kund innebär detta att ChipSpect enkelt anpassas för alla dina framtida behov och kundspecifika krav. Vi använder bara standardhårdvara för att säkerställa en enkelt och kostnadseffektivt underhåll. 

Hög kapacitet

Ingen gillar långa väntetider. Tack vare Chipspect kan mättiden reduceras till ett minimum. Upp till 30 bilar per timme är inga problem. 

Fånga data - det smarta sättet

Behöver du mäta stora lastvolymer?

 

Chipspect är lösningen! Vår produkt hjälper dig att optimera din leveranskedja av bulkmaterial. Det hjälper dig inte bara att få en exakt volym av det levererade materialet utan det samlar också viktiga kvalitetsdata som kan användas när du kontrollerar leveransen antingen manuellt eller automatiskt. Vår stereovisionsteknik gör att vi kan använda maskininlärningstekniker som kan hjälpa dig att optimera hela Supply Chain.

 

Från träflis, svinbränsle och sågspån till flera olika typer av bulkmaterial. Chipspect är en flexibel produkt avsedd att tillgodose kundens behov.

 

Produkten kan tillhandahålla data såsom volym, ytfraktion, föroreningar, färger och temperatur på lasten. Dessutom kan produkten kombineras med rund trämätning, allt görs automatiskt på bara några sekunder.

Hur funkar det?

Våra sensorer skannar lastbilen när den passerar genom portalen. Programvaran identifierar sedan dynamiskt lasten på trucken via en uppsättning unika algoritmer. En 3D-modell som kallas punktmoln genereras och samtidigt fångas 2D-bilder för vidare bildbehandling. De fångade uppgifterna används av vår programvara för att beräkna volym, dimensioner, diametrar, defekter etc.

Allt bearbetas på mindre än en minut.

All data utbyts till externa system via vårt REST API.

Funktionalitet för alla behov

Mätning av volym

Ytfraktion

Detektering av föroreningar

Manuell kvalitetsgranskning

Automatisk granskning av kvalitet

Några av våra kunder

“BillerudKorsnäs arbetar aktivt med leverantörer i teknikens framkant i vår ambition att bedriva och utveckla en hållbar virkesförsörjning. Vi valde CIND för deras lösning med en unik stereokamerateknik.  Dels för den kompakta lösningen av kamerautrustningen men även för de innovativa utvecklingsmöjligheter som automatisk volymberäkning av bilens massavedstravar innebär,”

Stig Jonsson, Senior Specialist Wood Logistics på BillerudKorsnäs

Redo att vidta åtgärder?